fallback

Байдън настоя за единство по време на Националната молитвена закуска

В политиката и в живота ни прекалено често гледаме един на друг като на опонент, смята американският президент

02.02.2023 | 22:45 Автор: Вяра Димова

Американският президент Джо Байдън призова за единство по време на днешната Национална молитвена закуска, предаде Асошиейтед прес.

Досега събитието се провеждаше под ръководството на частна религиозна фондация с противоречива репутация, но тази година имаше промени и Националната молитвена закуска вече се дистанцира от т.нар. "Международна фондация", отбелязва АП. 

"В политиката и в живота ни прекалено често гледаме един на друг като на опоненти, а не като на състезатели. Ние виждаме един в друг врагове, а не съседи", каза Байдън, цитиран от БТА.

Закуската се проведе в центъра за посетители на Капитолия, като 450-те места бяха заети от членове на Конгреса, представители на правителството и други.

Всеки президент от Дуайт Айзенхауер насам е правил изказвания по време на тази проява, в която през годините е имало хиляди участници. От десетилетия насам събитието преминава под ръководството на Международната фондация – християнска организация, която през последните години привлича все повече внимание. 

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Свят
fallback