При новата атака в Йерусалим е стреляло 13-годишно палестинско момче

Ранените са баща и син

28.01.2023 | 15:35 Редактор: Искра Ангелова
При новата атака в Йерусалим е стреляло 13-годишно палестинско момче

При ново нападение в Йерусалим бяха ранени двама души. Извършителят е 13-годишно палестинско момче, съобщи израелската полиция.

При стрелбата в палестинския квартал "Силван" в Източен Йерусалим, близо до историческия Стар град на Йерусалим, са били ранени баща и син на 47 и 23 години, съобщиха медиците. И двамата са в пълно съзнание и в умерено до тежко състояние в болницата, допълниха те.

Полицията съобщи, че е стреляла срещу нападателя и го е ранила. Той е бил транспортиран в болница. Не се дава повече информация за състоянието му.

Вчера при стрелба край синагога в Източен Йерусалим бяха убити седем души при в най-смъртоносната атака в града от 2008 г. насам., припомня БНР.

Във връзка с инцидента властите задържаха за разпит 42-ма души. Някои от задържаните са роднини на 21-годишния палестинец, който беше убит, докато се опитвал да избяга от полицията.

Европейският съюз изрази тревога от ескалацията на насилие в Израел и призова силите на реда да прибягват до употребата на смъртоносна сила само в краен случай.

Снимка: БГНЕС