Мъжът, посякъл свещеник и клисар, е 25-годишен мароканец с "висяща" заповед за депортиране

Извършителят е живял в близост до двете атакувани църкви

26.01.2023 | 14:07 Редактор: Петя Кръстева
Мъжът, посякъл свещеник и клисар, е 25-годишен мароканец с

Заподозреният, арестуван във връзка с нападенията на църкви в Испания, при които беше убит църковен служител и ранен свещеник, е получил заповед за депортиране през юни миналата година, съобщиха официални лица.

По думите на представител на Министерството на вътрешните работи заподозреният, идентифициран засега само като 25-годишен мароканец, "няма предишни присъди за престъпления или тероризъм и не е бил под наблюдение".

"През юни беше открита процедура за депортиране", но "тъй като това беше административна процедура, изпълнението не беше незабавно", каза той, цитиран от БГНЕС.

Полицията е претърсила дома на заподозрения рано в четвъртък и е иззела "всичките му вещи", които се анализират. Местните медии съобщават, че той е живял в близост до двете църкви, които се намират близо до пристанището в Алхесирас в южната част на Андалусия.

Инцидентът стана в сряда вечерта, когато нападател с мачете нахлу в две църкви в Алхесирас, уби църковен служител и рани тежко един свещеник. Полицията арестува предполагаемия нападател на мястото на инцидента, а прокуратурата започна разследване за "тероризъм".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Тоя като инджинерите дето меркелицата пусна в Европа. Дам, в германистан един индженер е направил няколко чертежа в един влак.... Сигнализирай за неуместен коментар