След танковете Зеленски поиска ракети с голям обсег, артилерия и самолети

Да формираме танкови сили, след чийто удар тиранията няма да се надигне, призова президентът на Украйна

26.01.2023 | 07:15 Редактор: Петя Кръстева
След танковете Зеленски поиска ракети с голям обсег, артилерия и самолети

"Ключово при доставянето на танкове за отбраната на Украйна срещу Русия са бързите действия и изпращането на достатъчно машини", заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс. Във вечерното си видеообръщение той подчерта, че е разговарял с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и е призовал за доставки на ракети с голям обсег и самолети като допълнение към ангажимента на САЩ и Германия да предоставят на страната му модерни бойни танкове.

"Ключът сега е в скоростта и обема - бързина при обучението на нашите сили, бързина при доставянето на танкове за Украйна, количеството на танковете. Трябва да формираме такива танкови сили, такива сили на свободата, след чийто удар тиранията никога повече няма да се надигне" отбеляза президентът.

Русия, която преди 11 месеца нахлу в своята западна съседка Украйна при т. нар. си "специална военна операция" за защита на руската сигурност, осъди решението за танковете като опасна провокация, предаде БТА.

Във връзка с разговора със Столтенберг Зеленски каза: "Трябва да се постигне напредък в други аспекти на сътрудничеството ни в областта на отбраната", а именно ракети с голям обсег, артилерия и самолети за Украйна.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 1
Зеления
преди 1 година
Бият се до последния украинец и ако продължават с това безумие- да загиват за чужди интереси, скоро няма да има кой да ползва оръжията, освен поляците, които много искат да окупират западната част на Украйна. Сигнализирай за неуместен коментар