Застреляха двама ученици в училище в Айова, преподавател е тежко ранен

Полицията е задържала трима заподозрени за атаката

24.01.2023 | 08:35 Редактор: Елеонора Танева
Застреляха двама ученици в училище в Айова, преподавател е тежко ранен

Двама ученици са убити при стрелба в училище, намиращо се близо до централната част на столицата на американския щат Айова - Де Мойн. Учител е тежко ранен и му предстои операция.

Стрелбата е открита по време на час в рамките на образователната програма "Да започнем още тук" за ученици в риск, основана от рапъра Уил Холмс, известен още с псевдонима си Уил Кийпс.

Екипите на спешната помощ не са могли да помогнат на двамата простреляни ученици, които са починали от раните си в болницата, информира БТА. Близо 20 минути след стрелбата полицията е спряла кола на около три километра от мястото на инцидента и е задържала трима заподозрени за атаката.

Губернаторът на щата Ким Рейнолдс, която е член на консултативния съвет на инициативата "Да започнем още тук", каза, че е "шокирана и покрусена да научи за стрелбата".

"Виждала съм лично как Уил Кийпс и неговите сътрудници работят, за да помагат на деца в риск чрез алтернативни образователни програми. Сърцето ми се къса за тези деца и семействата им", посочи в изявление Рейнолдс.

Снимка: БГНЕС (архив)