Сърбия: Премиерът на Косово не се колебае да пусне сръбска кръв

Членове на специалната косовска полиция РОСУ са стреляли по автомобил, в който пътували двама сърби

23.01.2023 | 15:50 Редактор: Петя Кръстева
Сърбия: Премиерът на Косово не се колебае да пусне сръбска кръв

Директорът на службата за Косово в сръбското правителство Петър Петкович заяви, че членове на специалната косовска полиция РОСУ са стреляли около 11:30 часа по автомобил, в който пътували двама сърби, вследствие на което е ранен Милян Д. Неговият спътник Душан С. се е отървал невредим, а цялата кола е надупчена, съобщи Танюг. Инцидентът е станал на незаконен контролно-пропускателен пункт на моста Бистрица на главния път Косовска Митровица-Лепосавич.

"Сърбинът има прострелна рана в лявата част на гръдния кош и е транспортиран спешно в болницата в Кралево", каза Петкович,  цитиран от БТА.

"Членовете на специалните части РОСУ на премиера Албин Курти стреляха по сръбското превозно средство и сърбите в негo само защото те не искаха да позволят да бъдат малтретирани от полицията без никакво основание и причина. Специалните части РОСУ на Курти няма какво да правят в северната част на Косово и Метохия, както и в този пункт, който е незаконно издигнат и от който сръбският народ е тормозен всеки ден", твърди Петкович.

По думите му Белград от самото начало е предупреждавал за присъствието на специални части на север и че единствената цел на тези части  е да предизвикват инциденти и да малтретират сърбите в провинцията.

"Очевидно е, че Курти не се колебае да пусне сръбска кръв и това е единствената цел на съществуването на неговите ескадрили в Северно Косово", заяви Петкович.

Снимка: БГНЕС