Ампутираха тестиса на млад мъж, ударен от полицай по време на демонстрация в Париж

Адвокатът му заяви, че е в ход съдебен процес

22.01.2023 | 22:44 Редактор: Вяра Димова
Ампутираха тестиса на млад мъж, ударен от полицай по време на демонстрация в Париж

Лекари са ампутирали тестиса на млад мъж, който бил ударен от полицай с палка в слабините по време на голяма демонстрация в Париж и който планира да заведе съдебно дело, съобщава френският вестник "Либерасион".

Инцидентът е станал по време на избухване на насилие в хода на предимно мирно шествие в четвъртък на десетки хиляди хора, които се противопоставят на горещо оспорвания правителствен план за пенсионна реформа. Около 1 млн. души излязоха по улиците на градовете на Франция през този ден, припомня Асошиейтед прес.

26-годишният мъж, който според френските медии е инженер, заяви, че е бил повален на земята от полицай, докато правил снимки по време на сблъсъка между някои демонстранти и полицията. Друг полицай се нахвърлил върху него и бързо забил палката си в слабините на мъжа.

Видеозапис на инцидента беше разпространен в социалните медии и по френската телевизия през уикенда. 

Шефът на парижката полиция разпореди разследване на точните обстоятелства на инцидента, тъй като възмущението от това, което изглежда като нов случай на предполагаемо безпричинно насилие от страна на френската полиция, се увеличи, съобщи БТА.

"Либерасион" идентифицира ранения мъж като Иван С. и съобщи, че той е казал на вестника, че подава иск, "за да спре това, защото не съм първият човек, подложен на насилие от страна на полицията".

Адвокатката Луси Симон, която го представлява, заяви, че вече е в ход съдебен процес за "съзнателно насилие от страна на лице с власт, довело до осакатяване", цитират я френските медии.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Европейски ценности, по-зле и от комунизма... Сигнализирай за неуместен коментар