Белият дом ще помогне в разследването за секретните документи на Байдън

В дома му в Делауеър бяха открити още документи

22.01.2023 | 20:13 Редактор: Вяра Димова
Белият дом ще помогне в разследването за секретните документи на Байдън

В дома на президента Джо Байдън в Делауеър бяха открити още документи, съдържащи класифицирана информация.

Още 6 от откритите документи са отбелязани като материали със строго секретна информация. Някои от тях са от времето, когато  Байдън е бил сенатор, а други - от периода на вицепрезидентството му в администрацията на Барак Обама.

Според личния адвокат на Байдън Боб Бауер претърсването е продължило повече от 12 часа и заедно с документите са намерени още ръчно написани бележки, файлове и други материали отпреди десетилетия.

Специалният съветник на държавния глава по правните въпроси Ричард Заубер направи изявление, че нито Джо Байдън, нито първата дама Джил Байдън са били в резиденцията, когато е извършен обискът.

Той подчертава, че Белият дом ще продължи да си сътрудничи с министерството на правосъдието и специалния прокурор, назначен от главният прокурор Мерик Гарланд, за да има гаранции, че разследването се "провежда бързо и ефективно", съобщи БНР.

Медиите обаче напомнят думите на самия Байдън, казани по-рано през седмицата по време на пътуване до Калифорния: "Мисля, че  нищо няма да намерите там".

Снимка: БГНЕС