Зеленски: Възможно ли е да се спре руският терор? Да, на бойното поле

Украинските медии съобщиха за поредица от ракетни удари срещу инфраструктурни обекти в Харков и Лвовска област

14.01.2023 | 20:37 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски: Възможно ли е да се спре руският терор? Да, на бойното поле

Руският "терор" може да бъде спрян само на бойното поле, след като при нова вълна от нападения бяха поразени жилищна сграда и енергийна инфраструктура, заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от АФП.

"Възможно ли е да се спре руският терор? Да, възможно е. Може ли това да стане по друг начин, освен на бойното поле в Украйна? За съжаление, не", заяви Зеленски в ежедневното си обръщение и добави, че украинските сили са свалили повече от 20 от общо 30-те руски ракети.

По-рано украинските медии съобщиха за поредица от ракетни удари срещу инфраструктурни обекти в Харков и Лвовска област. Регистрирани са два ракетни удара срещу важно инфраструктурно съоръжение в Харков , жизненоважна инфраструктура е ударено и в района на Лвов.

"Възможни са прекъсвания в подаването на ток и вода", се казва в съобщението, предава БГНЕС.

Също така беше извършен ракетен удар срещу жилищна сграда в източноукраинския град Днепър остави най-малко петима убити и 27 ранени, съобщиха официални лица.

"Вече има петима загинали", каза губернаторът на Днепропетровск Валентин Резниченко в Telegram. Той добави: "27 души са ранени. Сред тях има шест деца. Всички са в болница".

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
чужди интереси
преди 1 година
Този човек не се интересува от жертвите, които дава Украйна. Той се интересува само да изпълни целите, дадени му от Америка! Сигнализирай за неуместен коментар