Коледни намаления през януари: Търговци "разчистват" инвентара

Търговци на дребно в САЩ преминаха към разпродажби след празниците

13.01.2023 | 18:30 Редактор: Вяра Димова
Коледни намаления през януари: Търговци

След приключването на коледните и новогодишни празници очевидно сме във фазата на махмурлука.

Търговците на дребно в САЩ, които радваха купувачите с продължили месеци празнични отстъпки, преминаха към разпродажби след празниците и предупреждения за предстоящи строги икономии. Сдържаният, макар и издръжлив, потребител е тук, за да остане, пише Летисия Миранда в коментар за за Bloomberg.

Доста след празниците Target има нова промоция за "разчистване" на инвентара, включваща големи намаления на декорация за дома и на облекло. Walmart предлага 40% отстъпка на пътеки за бягане, а Wayfair намали цените на някои артикули с 60%. И това след сезон, през който средната отстъпка се покачи с близо 9 процентни пункта спрямо 2021 г. до 24,6%, показват данни на компанията за пазарни проучвания GlobalData.  

Търговците на дребно с купищата трудни за преместване стоки намаляват цените, за да изчистят складовете си. Въпреки това продажбите на дребно са спаднали с 0,8% през декември – първият месечен спад от 2020 г., показва допитване на Bloomberg сред анализатори.

Един "конкурентен празничен сезон" проправя път към година, в която потребителите ще продължат да бъдат под натиск, твърди главният изпълнителен директор на Macy’s Джеф Дженет.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС