Медведев: Танковете от Запада няма да спасят Украйна, страната се разпада

Според него президентите на Литва, Полша и Украйна има имперски амбиции

11.01.2023 | 22:47 Редактор: Петя Кръстева
Медведев: Танковете от Запада няма да спасят Украйна, страната се разпада

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев смята, че доставяните от Запада на Украйна танкове скоро "ще отидат за ръждив скрап" и че тези доставки няма да спасят, по думите му, разпадащата се на части страна. Това  написа руският политик в канала си в Telegram, коментирайки срещата в Лвов между лидерите на Украйна, Полша и Литва, цитиран от ТАСС.

По думите на Медведев, въпросните политици "възлагат надежди на танкове. На всякакви там "Леопарди", модернизирани от нашите врагове танкове Т-72, още на някакъв си английски брак". Цялото това желязо във всеки случай скоро ще отиде за ръждив скрап и няма да спаси разпадащата се на части изкуствена държава", отбеляза Медведев.

Той допълни, че някои искат да върнат Западна Украйна на "предишните ѝ стопани", а Лвов отново да се нарича Лемберг.

"В Лвов, който отново ще носи името Лемберг, полският президент Анджей Дуда, литовският президент Гитанас Науседа и украинският президент Володимир Зеленски се срещнаха, за да отдадат по право западните украински области на новите им предишни стопани", написа Медведев, цитиран от БТА.

По думите му събралите се на преговори в Лвов лидери "страдат от имперски амбиции и неизяснени болежки, предизвикани от бурната им история".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
Главен ЦензУр
преди 1 година
Вие защо четете забранена преса от Русия? ААААААА? Не може така - ще се наказваме! Пуснете нещо от Зеленски или от Кулеба на ни направите деня. Какво казва Хр. Иванов - мравояда по този въпрос? Или Киро - умното? Сигнализирай за неуместен коментар