Столтенберг: Русия страда, но показва воля да продължи войната

Няма белези Путин да обмисля промяна, смята генералният секретар на НАТО

10.01.2023 | 14:40 Редактор: Вяра Димова
Столтенберг: Русия страда, но показва воля да продължи войната

Не трябва да подценяваме Русия, която показва воля да продължи войната в Украйна, въпреки страданията, заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Няма белези руският президент Владимир Путин да обмисля промяна, добави той на съвместна пресконференция с председателите на Европейския съвет Шарл Мишел и на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след подписването на третото заявление за съвместно сътрудничество между ЕС и алианса.

Путин очакваше да превземе Украйна за часове и да ни разедини, но не успя, обобщи Столтенберг. По неговите думи режимът в Москва иска различна Европа, както и да контролира нейните съседи и да подкопае свободата и демокрацията, съобщи БТА.

Генералният секретар отбеляза, че подписаният днес документ разширява стратегическото сътрудничество между НАТО и ЕС, като включва въпросите за противодействието на дезинформацията и хибридните заплахи, както и за опазване на инфраструктурата.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ravel
преди 1 година
Майоре, пропусна да кажеш, че руснаците превзеха Кьонингсберг за четири дни, а Берлин за 16. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Майора
преди 1 година
Кога на Русия и е пукало от дадените жертви?! Никога! Кога Русия е печелила война или битка без да има числено превъзходство?! Правилно! Никога! Генерал Колев ги би при руско числено превъзходство в съотношение 4:1. Това, което немците превзеха в СССР за 3 месеца, на руснаците им трябваха 3 години да си го върнат... Видяхме ги колко струват и в Украйна! Трите дена дена до Киев и седмицата до Варшава се превърнаха в напразни опити да превземат Бахмут от юли месец. Сигнализирай за неуместен коментар