6-годишно дете простреля "не случайно" учител в класна стая

Нараняванията ѝ са животозастрашаващи, не са пострадали ученици

07.01.2023 | 08:55 Редактор: Елеонора Танева
6-годишно дете простреля

Шестгодишно момче откри огън в класна стая на начално училище в източния американски щат Вирджиния, като рани сериозно учител, съобщи полицията.

При инцидента в началното училище "Ричнек" в крайбрежния град Нюпорт Нюз няма пострадали ученици.

"Стрелецът е шестгодишен ученик. В момента той е задържан от полицията", заяви на пресконференция началникът на местната полиция Стив Дрю, като добави, че "това не е случайна стрелба".

От полицията съобщиха, че жертвата е учителка на 30 години и се смята, че нараняванията ѝ са животозастрашаващи, уточнява БГНЕС.

"Аз съм в шок и съм обезсърчен. Нуждаем се от подкрепата на общността, за да сме сигурни, че оръжията не са достъпни за децата", заяви инспекторът на градските училища Джордж Паркър.

Стрелбите в училищата са проблем за Съединените щати, като сред последните трагедии е убийството на 19 деца и двама учители в Ювалде, Тексас, през май миналата година от 18-годишен стрелец.

Според базата данни на Gun Violence Archive миналата година в САЩ са регистрирани около 44 000 смъртни случая, свързани с огнестрелно оръжие, като около половината от тях са убийства, злополуки и самозащита, а половината са самоубийства.

Снимка: БГНЕС