Украйна атакува руски войници в Запорожка област, ранените и убитите са десетки

Русия заяви, че ударът е бил насочен срещу районната болница "Токмак"

05.01.2023 | 10:10 Редактор: Ирена Бакърджиева
Украйна атакува руски войници в Запорожка област, ранените и убитите са десетки

При нападение вчера са били убити или ранени 80 руски войници в окупирания град Токмак в украинската Запорожка област, предаде ДПА, като се позова на въоръжените сили на Украйна.

Говорителят на руската окупационна администрация на Запорожка област Владимир Рогов заяви, че украинската атака е била насочена срещу районната болница "Токмак", като допълни, че са били убити военен лекар и няколко пациенти.

На снимки от мястото се вижда разрушена сграда, но информацията не е била потвърдена от независими източници, отбелязва агенцията. И двете воюващи страни често съобщават за тежки жертви от страна на противника, предаде БТА.

Украйна съобщи за няколко масирани нападения срещу руски сили през последните дни, отбелязва ДПА. По информация от Киев при нападение срещу руско военно укритие в Макеевка в Донецка област са били убити 400 вражески войници, а при друго нападение в село Чулаковка в Херсонска област - 500.

От друга страна, Москва засега съобщава само за най-малко 89 загинали в собствените си редици във връзка с украинските артилерийски удари в новогодишната нощ.

Снимка: БГНЕС