Нетаняху: Следващият кабинет на Израел ще работи за укрепване на мира със съседните държави

Клетвата на новия израелски кабинет е на 29 декември

28.12.2022 | 15:52 Редактор: Вяра Димова
Нетаняху: Следващият кабинет на Израел ще работи за укрепване на мира със съседните държави

Развитието на еврейските селища на Западния бряг и Голанските възвишения ще бъде един от приоритетите на бъдещото правителство на Израел, чиято клетва е насрочена за 29 декември. Това изявление направи в сряда лидерът на партията Ликуд Бенямин Нетаняху, който приключва формирането на правителствена коалиция след изборите на 1 ноември.

ова са основните насоки на националното правителство, което председателствам: Еврейският народ има изключително и неоспоримо право върху всички територии на Израел. Правителството ще насърчава и развива селища във всички части на Израел - в Галилея, Негев, Голан, в Юдея и Самария", написа той в Twitter, цитиран от "Труд".

"Следващият кабинет на Израел ще продължи да работи за укрепване на мира със съседните държави и засилване на отношенията със страните, подписали "Авраамовите споразумения" – Бахрейн, Мароко, Обединените арабски емирства и Судан, коментира още Бенямин Нетаняху, който приключва формирането на правителствена коалиция след изборите на 1 ноември.

Снимка: БГНЕС