Зловеща пратка: Пакети с животински очи пристигнаха в украинското посолство в Мадрид

Такива са били предвидени още за консулството в Барселона и това в Малага

05.12.2022 | 17:28 Редактор: Петя Кръстева
Зловеща пратка: Пакети с животински очи пристигнаха в украинското посолство в Мадрид

Испанската полиция иззе още три плика, за които се твърди, че съдържат животински очи. Те са били адресирани до посолството на Украйна в Мадрид, до генералното консулство в Барселона и консулството в Малага, съобщи говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко, цитиран от Kyiv Independent.

Така вече са регистрирани общо 21 атаки срещу украински дипломатически мисии в 12 държави.

Пакети с кръв и животински очи в тях са били пратени преди това в украинските посолства в Испания, Унгария, Нидерландия, Полша, Хърватия, Италия и Австрия, в генералните консулства в Неапол (Италия) и Краков (Полша) и в консулството в Бърно (Чехия). Поредицата от заплахи започна с взривно устройство, което пристигна в украинското посолство в Мадрид на 30 ноември. Един от служителите на мисията получи леки наранявания, докато проверяваше плика.

Подобни пратки бяха изпратени до посолството на САЩ в Мадрид, испанския министър-председател Педро Санчес и министъра на отбраната Маргарита Роблес. Пакети с взривно вещество бяха адресирани и до военновъздушната база "Торехон де Ардос" в Мадрид, която предоставя разузнавателна информация на въоръжените сили на Украйна, както и в централата на испанския оръжеен производител Instalaza, който прави ракетни установки, доставяни на Украйна, пише dnes.bg

Министърът на отбраната Олексий Резников обвини Русия за атаките с писма бомби в Испания.

Снимка: БГНЕС