Нетаняху: Интернет влошава антисемитизма, проклятието е поляризацията

Кандидатът за министър-председател нарече вечерята на Тръмп "неприемлива"

05.12.2022 | 12:53 Редактор: Вяра Димова
Нетаняху: Интернет влошава антисемитизма, проклятието е поляризацията

Антисемитизмът е "най-старата омраза", но интернет я влошава, заяви кандидатът за министър-председател на Израел Бенямин Нетаняху.

"Това е най-старата омраза. Тя е била погрешна тогава, погрешна е и сега", заяви Нетаняху в предаването "Среща с медиите" по NBC. 

Кандидатът за министър-председател отговори на въпрос за неотдавнашното поведение на Доналд Тръмп, който в края на миналия месец вечеря с белия националист Ник Фуентес и рапъра Кание Уест.

Както Фуентес, така и Уест са направили множество антисемитски изявления. Други личности, включително баскетболната звезда Кайри Ървинг, също наскоро насърчиха антисемитизма.

"Има много, много благословии на интернет епохата, но тя идва и с проклятие. А проклятието е поляризацията", каза Нетаняху. "В случая с антисемитизма това е претопяването, сливането на антисемитизма от крайно радикалната левица с крайно радикалната десница", пише БГНЕС.

Нетаняху, който оглавява политически консервативната коалиция, която е напът да се върне на власт, нарече вечерята на Тръмп "неприемлива", дори когато изрази подкрепа за политическите решения на Тръмп като президент. Лидерите постоянно "балансират между интересите и ценностите", каза той.

"Надявам се, че той вижда своя начин да не се намесва в това и да го осъжда", каза Нетаняху за Тръмп.

Запитан дали ще подкрепи Тръмп като президент, Нетаняху заяви, че "ще се справи с всеки, който бъде избран за президент". 

Снимка: БГНЕС