Кризата удари търговията с гироси в Гърция, цената им скочи с близо 100%

Собственици уволняват дори служители с над 20-годишен опит

04.12.2022 | 15:10 Редактор: Елеонора Танева
Кризата удари търговията с гироси в Гърция, цената им скочи с близо 100%

Кризата засегна и традиционния гръцки сандвич гирос. Цената му вече е прекалено висока и много от заведенията от този тип спират да работят. Затворени са много магазини и малки ресторантчета, които до скоро предлагаха гръцки гирос и сувлаки. Това бяха най-предпочитаните и достъпни като цена сандвичи, популярни и сред чужденците.

Собствениците се отказват от бизнеса си поради поскъпване на всичко - от ток до продуктите за гирос. Цената на един сандвич само преди година беше около 2 евро и 50 цента, докато сега на места струва над 4 евро.

Заведенията за сандвичи често даваха временна работа на трайно безработни хора, коментират собствениците. Признават, че са принудени да уволняват дори служители с над 20 годишен стаж, информира БНР.

Клиентите са намалели с повече от 50 процента. Много от все още работещите заведения са на прага на фалита, твърдят мениджърите им.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Meli 1967
преди 1 година
Пълни глупости, гирото си остава една евтина храна, а 2,50 беше преди 10 години ,а дори и тогава имаше места които продаваха по 3,70 Сигнализирай за неуместен коментар