Русия без притеснение от тавана на цените за петрола: Нашият нефт ще бъде търсен

Решението ще доведе само до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите, убедени са в руските власти

03.12.2022 | 16:02 Редактор: Елеонора Танева
Русия без притеснение от тавана на цените за петрола: Нашият нефт ще бъде търсен

Русия е убедена, че ще продължи да намира купувачи за своя нефт, въпреки "опасния", по думите ѝ, опит на западните правителства да въведат таван на цените на суровината, която тя изнася по море.

"Установените от САЩ и техните партньори тавани на цената на руския нефт на практика означават прекратяване на базовите принципи на функциониране на свободните пазари, което води до по-голяма несигурност и по-високи цени за потребителите", се казва в коментар на руското посолство в САЩ, цитирано от ТАСС.

"Независимо от заиграването с опасни и нелегитимни инструменти, сме убедени, че нашият нефт ще продължи да бъде търсен", допълва дипломатическото ведомство, цитирано от dnes.bg.

Коалиция от западни страни, предвождани от Г-7, постигна вчера споразумение за налагане на таван на цената на превозвания по море нефт в размер на 60 долара за барел. Целта на тези страни е да се ограничат възможностите за Русия да финансира войната си в Украйна.

Снимка: БГНЕС

 


2
0 rate up comment rate down comment 0
ДРАКОН, ЙОГА И RU
преди 1 година
ДРАКОНА И ЙОГАТА И СЕГА ГО КУПУВАТ ПОД 60 $ / БАРЕЛ. ДАЖЕ ЙОГАТА СТИГНА ДО ОТДЕЛНИ ПАРТИДИ ДО 40 $/ БАРЕЛ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 година
Да, ще бъде търсен, ама под 60 долара! Китай и Индия не са балъците да ви го купуват на по-скъпо, чисто икономически! Сигнализирай за неуместен коментар