Украйна обяви, че от началото на войната е изгубила между 10 000 и 13 000 войници

Шест милиона украинци все още са без електричество след последните руски удари

02.12.2022 | 07:38 Редактор: Тодор Петров

Съветник на украинския президент Володимир Зеленски съобщи, че от началото на инвазията Украйна е изгубила между 10 000 и 13 000 войници. 

Шест милиона украинци все още са без електричество след последните руски удари по енергийната инфраструктура. Заради опасност от пълно прекъсване на електричеството кметът на Киев Виталий Кличко предупреди жителите на столицата да се запасят с топли дрехи, храна и вода, а при възможност - да се преместят в по-малки населени места.

Същевременно Украйна ще ограничи дейността на своя територия на религиозни организации, свързани с Москва. Това заяви в поредното си видеоoбръщение президентът Володимир Зеленски. 

По думите му страната отново ще постави под въпрос статута на Православната църква, подчинена на Московската патриаршия.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Украинка
преди 1 година
А дали брои украинци от източната Украина, сигурно не, те не са хора по точно за него и другите не са хора. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Украинка
преди 1 година
Пак лъжа, ЕС, НАТО сигурно им вярват, нищо че знаят истина, Урсула я каза, но всички кученца от ЕС замълчаха. Това е, не се сърдете на децата, когато ви лъжат. Сигнализирай за неуместен коментар