Всеки ден през декември британците ще стачкуват за по-високи заплати

Коледните доставки са изложени на риск от широко разпространените протести на персонала на пощите

01.12.2022 | 20:48 Редактор: Вяра Димова
Всеки ден през декември британците ще стачкуват за по-високи заплати

Обединеното кралство ще бъде засегнато от стачки всеки ден този месец до навечерието на Коледа, като профсъюзните лидери увеличават заплахите да координират стачните действия и да предизвикат максимално смущение в стремежа си за по-високи заплати.

Работници от железопътната мрежа на страната, автобусите, пощите, здравния сектор и училищата са сред тези, които стачкуват на фона на високата инфлация и плановете на правителството за ограничаване на публичните разходи.

Анди Прендергаст, национален секретар на трудовата група на GMB, намекна в четвъртък, че синдикалните лидери могат да координират стачните действия в Националната здравна служба, за да осигурят "максимално въздействие".

"Ще говорим с другите профсъюзи'', каза той пред Sky News. "Ще се уверим, че извънредните ситуации са покрити, но в крайна сметка правителството трябва да се вслуша."

Обединеното кралство се готви и за месец на транспортен хаос, като няколко профсъюза планират стачки, предназначени да спрат влаковата система. Коледните доставки са изложени на риск от широко разпространените протести на персонала на пощите.

Четете повече на bloombergtv.bg.

Снимка: bloomberg