Европол удари една от най-опасните престъпни мрежи в ЕС, 44-ма са задържани в 10 държави

Групата се е занимавала с трафик на дрога

25.11.2022 | 22:18 Редактор: Елеонора Танева
Европол удари една от най-опасните престъпни мрежи в ЕС, 44-ма са задържани в 10 държави

При мащабна международна акция за трафик на наркотици и пране на пари са арестувани 44 заподозрени, за които смята, че са част от една от най-опасните престъпни мрежи в Европа, съобщи Европол.

При обиските, извършени в няколко европейски държави, целта е била престъпна организация, действаща в Чешката република, Франция, Германия, Латвия, Литва, Полша и Словашката република, се казва в изявлението.

"Арестуваните лица са заподозрени в принадлежност към високорискова престъпна мрежа, считана за една от най-опасните в Европейския съюз", добави Европол.

Полицията арестува заподозрени в Чешката република, Франция, Германия, Латвия, Литва, Норвегия, Полша, Словашката република, Испания и Съединените щати, съобщиха Европол и Евроюст, който координира подобни международни операции.

"Само мащабът на трафика на наркотици, приписван на тази престъпна мрежа, е огромен, като се съобщава за дейности на три континента", се казва в съвместното изявление.

Полицията е иззела голямо количество наркотици, включително кокаин, хашиш, канабис и метамфетамини, а разследващите смятат, че престъпната група е имала връзки с трафиканти на наркотици извън Европа, се казва още в съобщението.

"Пратките с наркотици бяха открити, наред с другото, в плавателни съдове и камиони, често скрити в сложно замаскирани скрити отделения", , се казва в изявлението, цитирано от БГНЕС

Дрогата е била разпространявана в ЕС и извън него.

Снимка: БГНЕС