Сватба №19 в Белия дом - Джо Байдън омъжи внучката си Наоми

Церемонията се състоя на Южната морава

20.11.2022 | 07:10 Редактор: Елеонора Танева
Сватба №19 в Белия дом - Джо Байдън омъжи внучката си Наоми

Президентът на САЩ Джо Байдън ожени своята внучка - Наоми. Тя и годеникът ѝ Питър Нийл се врекоха във вечна вярност на кратка церемония в късната сутрин, когато температурата във Вашингтон не бе много над нулата. Това бе първата сватба на Южната морава и първата в Белия дом, при която булката е внучка на президента.

Това е 19-ата сватба в историята на Белия дом.

Десетки бели сгъваеми столове изпълниха част от Южната морава. Гостите започнаха да пристигат часове преди началото на церемонията, като някои жени бяха с отворени обувки въпреки мразовитото време. След официалното сключване на брака присъстващите бяха поканени на обяд в Белия дом.

Малко подробности за церемонията станаха публично достояние.

На сватбата присъстваха около 250 гости, посочва Ройтерс.

"Гледахме с радост как Наоми расте, открива коя е и изгражда такъв невероятен живот. "Сега сме изпълнени с гордост да видим, че тя избира Питър за свой съпруг, и за нас е чест да го приветстваме в нашето семейство. Пожелаваме им дни, изпълнени със смях, и все по-дълбока любов с всяка изминала година", казаха Джо и Джил Байдън в съвместно изявление, публикувано след церемонията. 

28-годишната Наоми Байдън е адвокат във Вашингтон, припомня АП. Тя е дъщеря от първия брак на Хънтър Байдън - син на американския президент и на първата му съпруга Нейлия.

Снимка: БГНЕС