Обвиниха българин за убийството на съпругата му и детето им в Испания, посегнал си със същия нож

Жители на Мостолес се събраха на протест

08.11.2022 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова

39-годишен българин е обвинен в убийството на жена си и 6-годишната им дъщеря в Испания. В града, в който се е случила трагедията, е обявен траур. А местни жители се събраха на протест.

Малкият град Мостолес си ляга с трагедията - полиция и линейки идват пред блока, в който българското семейство живеело с дъщеричката им. В неделя вечерта мъжът, чието име е Галин, на 39 години, съобщил на няколко свои приятели, че е нападнал съпругата си и ще посегне на живота си.

След това няколко от тях отиват в дома на семейството. Когато никой не отваря вратата, решават да се обадят на полицията.

"Живея над тях. Това е жестоко", сподели съседка.

"Жалко е за малкото момиченце. Огромна трагедия", коментира друга жителка на района.

Органите на реда откриват безжизнените тела на жената и момичето с множество прободни рани. Със същия нож мъжът опитал да се самоубие, но раните му са повърхностни. Настанен е в болница.

29-годишната Ирина възнамерявала да се раздели със съпруга си, твърдят нейни близки. Предполага се, че това решение е предизвикало Галин да посегне на семейството си. Жената никога не е подавала сигнал срещу партньора си за домашно насилие, но според няколко нейни близки тя е споделяла, че е имало случаи на агресия от страна на съпруга ѝ.

В нощта на двойното убийство никой от съседите не е чул нищо необичайно в блока, в който фамилията живяла повече от седем години. Заради жестокостта на случилото се, стотици се събраха да отдадат почит на загиналите. Включително и част от децата, учили с малкото момиченце.

Кметът на града поднесе цветя.

"Дълбоко осъждаме това убийство, извършено в града от ръцете на безсърдечен човек. Мостолес плаче със сърцето си за убийството на Ирина и малката Мария", каза кметът на Мостолес - Ноелия Поссе.

Предполагаемият извършител на двойното убийство работел в автосервиз.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.