Русия наложи контрасанкции на България и още 10 държави

Забранява сключването на сделки в сферата на военнотехническото сътрудничество с 15 български компании

08.11.2022 | 12:39 Редактор: Петя Кръстева
Русия наложи контрасанкции на България и още 10 държави

Русия наложи санкции на 74 чуждестранни компании, сред които 15 от България. Сред българските фирми, попадащи в "черния списък" са: "Арсенал", държавната ВМЗ-Сопот, "Дунарит", "Терем", "Металика" , "ЕМКО" и други.

Руското правителство съобщи, че постановлението е изготвено, както предвижда указ на президента Владимир Путин за "ответни специални икономически мерки във връзка с неприятелски действия от страна на някои държави".

Сред другите санкционирани страни са Великобритания, Германия, Канада, Литва, Словакия, Полша, Чехия, Черна гора, Естония и САЩ. Германия е на първо място по брой санкционирани компании - 21. България е на второ. Забранява се сключването на сделки в сферата на военнотехническото сътрудничество с компаниите от този списък, гласи съобщение от пресслужбата на правителството.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 2
Стефка Байрактарова
преди 1 година
Чувствам се удовлетворена, че България е в този списък наред с европейските натовски държави! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 5
martinlogan
преди 1 година
На кой ги говориш тия,да не сме Македонци драги ми тавариш...ние стигнахме Американците,вие му мислете от средновековието...хайде чаоо!!! Сигнализирай за неуместен коментар