Терорист от "Ал Шабаб" се взриви в тренировъчен лагер в Сомалия

Има жертви след нападението

05.11.2022 | 22:00 Редактор: Тодор Петров
Терорист от

Терорист-самоубиец атакува военен тренировъчен лагер в Сомалия и причини жертви, съобщи военен служител. За нападението се обяви джихадистката групировка "Ал Шабаб", седмица след като при два взрива загинаха 116 души.

Нападението срещу лагера в сомалийската столица Могадишу бе извършено в момент, когато правителството засилва борбата си срещу ислямистите.

Атентаторът се е самовзривил в лагера за обучение на армейски новобранци "Ксеро Накнак", съобщи за АФП военният служител Адан Яре. Държавната информационна агенция на Сомалия SONNA съобщи, че взривът е станал на входа на лагера, което говори за някои цивилни жертви, предаде БГНЕС.

Свидетели съобщават, че са видели няколко линейки да пристигат на мястото на нападението. Правителството не направи официално изявление за нападението, за което отговорност пое "Ал Шабаб".

Свързаните с "Ал Кайда" бойци засилиха нападенията си в Сомалия, откакто президентът Хасан Шейх Мохамуд встъпи в длъжност през май и се зарече да води "тотална война" срещу джихадистите.

Снимка: БГНЕС