Г-7 предупреди Москва: Ще има тежки последици, ако използвате ядрено оръжие

Страните ще помогнат на Украйна да възстанови унищожената си енергийна инфраструктура

04.11.2022 | 16:37 Редактор: Петя Кръстева
Г-7 предупреди Москва: Ще има тежки последици, ако използвате ядрено оръжие

Страните от Г-7 планират да завършат процеса по налагане на таван на цените на руския петрол "през ​​следващите седмици". Това се посочва в разпространено изявление на министрите на външните работи на държавите от формата.

"Продължаваме да призоваваме страните производители на петрол да увеличат производството, което ще намали нестабилността на енергийните пазари. През следващите седмици ще завършим процедурата по въвеждането на таван на цената на руския петрол, доставян по море", се казва в документа, цитиран от "Фокус".

Мeждувременно министрите на външните работи на страните от Г-7 предупредиха, че всяко използване на химически, биологични или ядрени оръжия от Русия ще бъде посрещнато с тежки последици и подновиха призива си към Москва да прекрати войната в Украйна, предава Reuters.

"Безотговорната ядрена реторика на Русия е неприемлива. Създаваме механизъм за координация на Г-7, за да помогнем на Украйна да ремонтира, възстанови и защити своята критична енергийна и водна инфраструктура", се казва в съвместно изявление на министрите, разпространено след срещата им в германския град Мюнстер.

Снимка: Bloomberg.com


1
2 rate up comment rate down comment 0
Родолюбка Българскат
преди 1 година
Здравейте вие наистина ли си мислите че ще надвите на Русия до кога се командва америка крайно време е вече да отстъпя америка света иска мир не нато и бази и пръскания натовски самолети Сигнализирай за неуместен коментар