Русия постави Николаев под ракетен обстрел, загина възрастна жена

Спасители са извадили изпод развалините на жилищен блок тялото на починалата

01.11.2022 | 14:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
Русия постави Николаев под ракетен обстрел, загина възрастна жена

Русия изстреля тази нощ четири ракети по южния украински пристанищен град Николаев. При атаката частично е разрушен жилищен блок и е загинал един човек, предаде Ройтерс. Вчера на ракетен обстрел бяха подложени няколко украински града, включително столицата Киев.

Според очевидци спасители са извадили изпод развалините на жилищен блок рано тази сутрин тялото на възрастна жена.

Сградата на училище е пострадала от силата на взрива, оставил огромен кратер. "Ето това прави варварската орда", заяви 48-годишната Ирена Сиден, заместник-директор на училището, застанала пред зданието, докато работниците разчистваха отломките. "Руснаците са потомци на варварската орда. Те откраднаха нашата история, а сега се опитват да откраднат нашата култура".

Руският президент Владимир Путин каза, че вчерашните ракетни удари срещу няколко украински града и решението за замразяване на участието в черноморска програма за износ на зърно са отговор на нападение с дрон срещу руския флот в Крим, за което той обвини Украйна. Киев не пое отговорност за атаката и отрича да използва коридора за сигурност на зърнената програма за военни цели, предаде БТА.

ООН заяви, че нито един кораб със зърно не е използвал маршрута в Черно море в събота, по времето, когато според Русия са били нападнати нейните кораби.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
РУСКИЯТ ХАРАКТЕР
преди 1 година
ДОБРЕ, ЧЕ СА ТОЛКОВА ВУЛГАРНИ И ГЛУПАВИ ХОРА ПУТИН И РУСКИЯ ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ НА АРМИЯТА, ТА ВСИЧКИ РАЗБРАХА ЩО Е РУСКИ ХАРАКТЕР (ТАКА ВЯРНО СХВАНАТ ОТ НАШИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ПРЕДИ 150ГОДИНИ). ВСЕ ЕДНО НИЕ ДА СРИВАМЕ СЪС ЗЕМЯТА ОХРИД, БИТОЛЯ, СКОПИЕ, И СЛЕД ТОВА ДА ИМ ВИКАМЕ "БРАТЯ", БРАТЯ". Сигнализирай за неуместен коментар