Посетителите на "Дисниленд" в Шанхай в капан - блокирани заради Ковид-19

Гостите нямат право да напускат, докато не си направят отрицателен тест

31.10.2022 | 17:11 Редактор: Искра Ангелова
Посетителите на

Шанхайският комплекс на "Дисни" внезапно затвори врати, след като китайските власти наложиха внезапна блокада и хванаха в капан гостите, които нямат право да напускат, докато не си направят отрицателен тест за Ковид-19.

Китай е последната голяма икономика, която провежда политика за нулеви резултати от болестта Ковид-19, като властите налагат незабавни забрани, масови тестове и продължителни карантини, за да потушат възникващите огнища.

Но новите варианти изпитват способността на местните служители да потушават огнищата по-бързо, отколкото те могат да се разпространят. Затова голяма част от страната живее под постоянно променяща се мозайка от забрани.

На посетителите на "Дисниленд" в Шанхай не се разрешава да напускат "докато тестовете на място не върнат отрицателен резултат", заяви градската управа в онлайн съобщение, предава БГНЕС.

То добави, че тези, които са посетили парка от четвъртък насам, трябва да получат три отрицателни теста за Ковид-19 в рамките на три последователни дни и "да избягват участие в групови дейности".

Съобщението дойде, след като "Дисни" заяви, че "временно затваря с незабавен ефект... в съответствие с изискванията за контрол на заболяванията".

Разширяващият се тематичен парк и курорт с площ 390 хектара (960 акра) включва "Шанхай Дисниленд", "Диснитаун" и "Wishing Star Park". По-рано курортът беше заявил, че работи с намален капацитет поради ограниченията.

"Ще уведомим гостите веднага щом имаме потвърдена дата за възобновяване на дейността", заявиха от Дисни.

Снимка: БГНЕС