Орбан разкритикува санкциите срещу Русия и заговори за разпадане на ЕС

Нека не се притесняваме за тези, които стрелят по Унгария, скрити в сенките в Брюксел", заяви унгарският премиер

24.10.2022 | 09:47 Редактор: Тодор Петров
Орбан разкритикува санкциите срещу Русия и заговори за разпадане на ЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан нападна ЕС заради политиката му на санкции срещу Русия. В речта си в град Залаегерщег, в западната част на страната, той обвини Брюксел, че "стреля" по Унгария със санкциите.

"Нека не се притесняваме за тези, които стрелят по Унгария, скрити в сенките, някъде от наблюдателните кули на Брюксел. Те ще свършат там, където свършиха техните предшественици", заяви Орбан, намеквайки, че ЕС може да се разпадне, както се разпадна Съветският блок.

Миналата седмица Будапеща стартира проучване за "национално допитване" до гражданите относно санкциите на ЕС. Плакати, разлепени из цялата страна, гласят: "Санкциите от Брюксел ни съсипват".

Правителствена кампания осъжда ефекта, който имат върху Унгария санкциите на ЕС срещу Русия. Въпреки че Унгария гласува заедно със своите колеги от ЕС в подкрепа на санкциите, Орбан редовно протестира срещу щетите, които те са нанесли на икономиката на страната му, припомня БГНЕС.

"Войната пред прага ни, финансовата криза и икономическото забавяне в Европейския съюз, миграционното нашествие на юг... Трябва да се справяме с множество проблеми", заяви Орбан в неделя.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
През октомври
преди 1 година
Вижте в тълковен Речник какво означава думата критикува и разкритикува! Сигнализирай за неуместен коментар