Разбилият се в жилищен блок руски изтребител извършвал тестов полет след ремонт

Това е вторият подобен инцидент в рамките на по-малко от месец в Русия

23.10.2022 | 18:43 Редактор: Петя Кръстева

Изтребител Су-30 се е разбил в руския град Иркутс. Загинали са двамата пилоти. Самолетът е паднал върху двуетажна жилищна сграда в оживен район на града, но няма пострадали. След инцидента е избухнал голям пожар, който вече е овладян. 

По първоначална информация изтребителят Су-30 е правил тестов полет, след като е излязъл от завода след ремонт, когато пада върху двуетажна жилищна сграда и избухва в пламъци. В широк радиус в района се виждат отломки от машината. На кадри от инцидента се вижда как самолетът пада почти вертикално преди да се разбие, а след това се вижда огнено кълбо и гъсти облаци дим.

Избухналият пожар се разпростира на площ от 200 кв.м., но е овладян от изпратените на място пожарни екипи. Това е вторият подобен инцидент в рамките на по-малко от месец в Русия. Миналият понеделник военен самолет Су-34 се разби по време на учебен полет в жилищен блок в южния град Ейск, близо до Украйна. Загинаха 15 души, сред които три деца. Като причина за инцидента тогава беше посочен пожар в двигателя. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК