Зеленски: Терористична атака - над един милион домакинства останаха без ток

"Агресорът продължава да тероризира страната ни", заяви украинският президент

22.10.2022 | 18:02 Редактор: Искра Ангелова
Зеленски: Терористична атака - над един милион домакинства останаха без ток

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е извършила "мащабна атака" срещу Украйна през нощта с удари по енергийна инфраструктура, които доведоха до прекъсвания на електрозахранването в цялата страна.

"Агресорът продължава да тероризира страната ни. През нощта врагът предприе масирана атака: 36 ракети, повечето от които бяха свалени... Това са гнусни удари по критични обекти. Типична тактика на терористите", каза Зеленски в социалните мрежи.

"Над един милион домакинства в Украйна останаха без електричество след руски удари по енергийни съоръжения в цялата страна", каза зам.-ръководителят на президентската администрация.

"Към момента 672 000 абонати са прекъснати в Хмелницка област, 188 400 в Николаевска област, 102 000 във Волинска област, 242 000 в Черкаска област, 174 790 в Ровненска област, 61 913 в Кировоградска област и 10 500 в Одеска област", уточни Кирило Тимошенко в социалните мрежи, цитиран от БГНЕС.

Междувременно проруските власти в южната област Херсон на Украйна призоваха днес жителите на едноименния главен град на региона да напуснат "незабавно" пред лицето на напредващата контраофанзива на Киев. 

"Поради напрегнатата ситуация на фронта, повишената опасност от масов обстрел на града и заплахата от терористични атаки, всички цивилни трябва незабавно да напуснат града и да преминат на левия бряг на река Днепър", призоваха проруските представители на региона в социалните медии.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК