Съдът оправда Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство

Самият Спейси заяви, че не си спомня този инцидент

21.10.2022 | 10:54 Редактор: Искра Ангелова
Съдът оправда Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство

Актьорът Кевин Спейси бе признат за невинен от съдебни заседатели в Ню Йорк по дело за сексуален тормоз срещу колегата му Антъни Рап, съобщава The New York Times.

На съдебните заседатели им е отнело по-малко от час и половина, за да се произнесат. Журито заключи, че през 1986 г. действията на Спейси срещу Рап, който по това време е на 14 години, не са били сексуални по природа и следователно не могат да попаднат в обхвата на закона за малтретиране на деца.

"Просто сме благодарни, че съдебните заседатели прозряха истината", каза Дженифър Келър, адвокат на актьора, цитирана от изданието. "Журито се изказа", коментира на свой ред присъдата представител на Рап.

Кевин Спейси беше звездата на популярния американски сериал "Къща от карти" (2013-2018) в продължение на пет сезона, играейки твърдоглавия политик Франк Ъндърууд. През октомври 2017 г. избухна скандал, когато Рап обвини Спейси в сексуален тормоз, извършен преди около 30 години.

Самият Спейси заяви, че не си спомня този инцидент, но в същото време говори за своята хомосексуалност. Впоследствие няколко други също мъже обвиниха актьора в сексуален тормоз. Заради скандала той беше отстранен от снимките на сериала "Къща от карти" и някои други проекти.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК