Шест са жертвите, 19 са ранените след падането на военен самолет върху блок в Русия

250 души са били евакуирани от горящия блок

18.10.2022 | 07:06 Редактор: Елеонора Танева

По последни данни шестима души са загинали, а 19 са били ранени, след като руски военен самолет СУ-34 се разби в жилищна сграда в Южна Русия. Сред ранените има три деца. Едното от тях и седем възрастни са в тежко състояние. Шестима души се водят безследно изчезнали.

Инцидентът е станал по време на тренировъчен полет. Самолетът се е разбил в жилищен квартал в руския град Ейск. След сблъсъка е избухнал пожар. Огънят е обхванал площ от 2 000 квадратни метра.

Засегнати са били 72 апартамента. От сградата са били евакуирани 250 души, включително 40 деца.

Самолет Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации на Русия е излетял от Москва, за да превози пострадалите.

Преди това двамата пилоти са катапултирали успешно, заявиха от Министерството на отбраната на Руската федерация. Единият от пилотите е разказал, че двигателят им е избухнал в пламъци при излитането. По разпореждане на президента Владимир Путин към мястото на трагедията са отпътували губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев, министърът на извънредните ситуации Александър Куренков и министърът на здравеопазването Михаил Мурашко. Следственият комитет е започнал наказателно производство, а военната прокуратура на Южния военен окръг - проверка във връзка с инцидента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК