Русия ожесточава ударите с дронове-камикадзе, Украйна напредва в Херсонска област

Силите на Зеленски продължават да настъпват в незаконно анексираната Херсонска област

14.10.2022 | 13:52 Редактор: Искра Ангелова

Нови руски удари в 40 града в Украйна с дронове-камикадзе, докато украинските сили напредват в Херсонска област. А там руснаците са призовани да се евакуират. Инсталираният от Москва губернатор на областта поиска помощ от Русия за евакуация на местните жители.

"Ние предлагаме на всички хора в Херсонска област, ако искат, да заминат към други региони, за да се предпазят от ракетни удари. Обръщам се към ръководството на Русия, моля ви да помогнете за организацията на тази работа. Ние, народът на Херсонска област, знаем, че Русия не изоставя своите", сподели губернаторът Владимир Салдо.

Русия атакува с произведени в Иран дронове "Шахиди", които са евтина алтернатива на ракетите. Само през последната нощ десетки дронове са свалени от украинската противовъздушна отбрана.

На този фон - днес Украйна отбелязва т.нар. Ден на защитата.

"На 14 октомври отбелязваме Деня на защитата и защитниците на Украйна. Денят е на тези, които се бият. Това е денят на това, което отстояваме. Това е денят на победата, която ще спечелим. Благодаря на всички, които се бориха за Украйна в миналото. И на всички, които се борят за нея сега. За всички, които спечелиха тогава. И на всички, които са длъжни да спечелят сега", заяви украинският президент Зеленски.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
Ваня Николова
преди 1 година
2
8 rate up comment rate down comment 2
Ваня николова
преди 1 година
Да изпратим помощ на Зеленски: Про100Киро , Василев, Янев- натото, Ристе френския и всички привърженици на войната. И Нинова, която не изнасяла оръжия директно, а косвено. Да им връчи Зеления по една пушка, да се бият за него. Тогава може да се обърне към тях в деня на откриване на Народното събрание. Няма да има нужда от скапан. Сигнализирай за неуместен коментар
1
17 rate up comment rate down comment 11
Георги
преди 1 година
Слава на Русия! Бий бандеровците! Сигнализирай за неуместен коментар