След Медведев: Украйна издирва и Шойгу, и Захарова

Информацията се появи в базата данни на украинското вътрешно министерство

10.10.2022 | 21:11 Редактор: Искра Ангелова
След Медведев: Украйна издирва и Шойгу, и Захарова

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обяви за издирване редица високопоставени руски служители. Съответната информация се появи в базата данни на украинското вътрешно министерство.

Сред издирваните са директорът на ФСБ Александър Бортников, министърът на вътрешните работи Владимир Колоколцев и председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. Издирват се също председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко, ръководителят на СВР Сергей Наришкин, министърът на отбраната Сергей Шойгу, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и ръководителят на Росгвардия Виктор Золотов.

По-рано СБУ обяви за издирване и говорителят на руското външно министерство Мария Захарова и заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, припомня БГНЕС.

Срещу тях са повдигнати обвинения по член от украинския Наказателен кодекс "за посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 1
Ха-ха
преди 1 година
Докато САЩ не ги обяви за терористи, няма да ги намерите, нито ще ги осъдите !!!!!!!!!!!!!!! Но обяви ли ги, ЗАМРАЗЕНИТЕ ИМ СЕГА ПАРИ В ЗАПАДНИ БАНКИ И НЕДВИЖИМОСТТА ИМ, ще се конфискуват. Захарова притежава...... ехе ... бедняци сте български милионери. Сигнализирай за неуместен коментар