Зеленски: Поздравявам бойците от СТО, Лиман е напълно изчистен от руски сили

Той пожелава на бойците добро здраве, несъкрушим дух в отстояването на независимостта

02.10.2022 | 14:55 Редактор: Ваня Кузманова
Зеленски: Поздравявам бойците от СТО, Лиман е напълно изчистен от руски сили

Президентът на Украйна Володимир Зеленски поздрави бойците от Силите за териториална отбрана (СТО) на страната по случай техния празник, отбелязван всяка година през първата неделя от октомври. Поздравлението му бе разпространено от президентската пресслужба, предаде Укринформ.

Зеленски изтъкна, че откакто е започнала коварната и пълномащабна въоръжена агресия на Русия, хиляди граждани на Украйна с различни професии и нива на военна подготовка са се влели в редиците на СТО.

"Осъзнали цялата си отговорност пред своята страна и семействата си, вие се сплотихте, без колебания и съмнения препречихте пътя на врага и дадохте отпор на руските окупатори. Участвахте в отбраната на Киев, Суми, Чернигов, Харков и други наши героични градове и села, защитихте ги в тежки боеве", заяви държавният лидер.

От името на украинския народ той благодари на бойците от СТО за всекидневно проявявания героизъм, мъжество и воля за победа, за добросъвестното изпълнение на бойния им дълг.

"Скланяме глави пред паметта на героите, дали живота си за Украйна. Винаги ще помним подвига им", добави президентът.

Зеленски пожелава на бойците добро здраве, несъкрушим дух в отстояването на независимостта и териториалната цялост на Украйна и нови победи над руските агресори.

Ключовият град Лиман в Източна Украйна е "напълно прочистен" от руски сили, заяви президентът Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и БНР.

Вчера украинската армия си върна контрола над Лиман, а Москва обяви, че нейните части доброволно са се изтеглили от града.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК