Папата: Путин да прекрати "спиралата от насилие и смърт"

Той призова Зеленски да бъде "отворен" за предложения за мир

02.10.2022 | 14:26 Редактор: Петя Кръстева
Папата: Путин да прекрати

Папа Франциск призова руския президент Владимир Путин да прекрати "спиралата на насилие и смърт",  съобщи Асошиейтед прес. Главата на католическата църква също така осъди риска от ядрена война.

Франциск отправи най-силния си досега призив по отношение на продължаващата вече седми месец война, докато се обръщаше към обществеността на площад "Свети Петър".

Понтификът се обърна и към украинския президент Володимир Зеленски, когото призова  да бъде "отворен" за сериозни предложения за мир, пише БТА. Той също така апелира международната общност да "използва всички дипломатически инструменти", за да сложи край на "огромната трагедия" и "ужаса" на войната.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
ПОЛИТИЦИТЕ
преди 1 година
страдат от ХРОНИЧНО БЕЗИСТОРИЕ ! Забравиха как с лакейското си поведение към Хитлер и Сталин ги поощриха да разгорят Втората световна Война в Европа ! Сега се ПРИТЕСНЯВАТ ДА НЕ НАРАНЯТ СЛУЧАЙНО НЕЖНАТА ДУША НА ПУТИН ! ТОВА ГО АМБИЦИРА ДА РАЗМАХВА ЯДРЕНИЯ БОЗДУГАН ! АКО СА ИЗЧЕРПАНИ ОТКЪМ ЗДРАВ РАЗУМ И ИДЕИ, ДА ПОПИТАТ ВЕТЕРИНАРИТЕ КАК СЕ ПОСТЪПВА С БЯСНО КУЧЕ ! Сигнализирай за неуместен коментар