Австралия наложи финансови санкции и забрани за пътуване на 28 свързани с Русия лица

Страната подкрепя делото, заведено от Киев срещу Москва в Международния съд на ООН

02.10.2022 | 09:06 Редактор: Теодора Патронова
Австралия наложи финансови санкции и забрани за пътуване на 28 свързани с Русия лица

Австралия днес наложи финансови санкции и забрани за пътуване на 28 свързани с Русия сепаратисти, министри и високопоставени длъжностни лица, след като президентът Владимир Путин обяви анексирането на четири украински области, предаде Ройтерс. 

“Тези допълнителни санкции подсилват категоричните възражения на Австралия срещу действията на президента Путин и срещу хората, които изпълняват заповедите му“, обясни външният министър Пени Уонг.

"Украинските области, които в момента са окупирани от руските сили, са суверенна територия на Украйна. Никакви псевдо референдуми няма да променят това“, подчерта тя.

Освен това Австралия изрази подкрепата си за делото, заведено от Киев срещу Москва в Международния съд на ООН, по обвинение в нарушаване на Конвенцията за предотвратяване и наказание на престъпления, свързани с геноцид, съобщи БТА.

"Подкрепяме Украйна в завеждането на това дело срещу Русия пред Международния съд", каза австралийският главен прокурор Марк Драйфус в съвместно изявление с външния министър.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК