Путин: Да се поправят грешките, допуснати при частичната мобилизация!

Руският лидер отбеляза, че не бива да се допуска мобилизирането на многодетни бащи

30.09.2022 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Да се поправят грешките, допуснати при частичната мобилизация!

Руският президент Владимир Путин призова грешките, допуснати при частичната мобилизация в Русия във връзка с конфликта в Украйна, да бъдат поправени, предаде Франс прес.

Медии и руснаци в социалните мрежи съобщиха за случаи на мобилизация на възрастни хора, на студенти, на болни и на хора без никакъв военен опит. Мобилизацията стана причина за демонстрации и за бягство на хиляди хора в чужбина, отбелязва Франс прес.

"Тази мобилизация повдига много въпросителни. Грешките трябва да бъдат поправени и не бива да се допуска тяхното възпроизвеждане", заяви Путин на заседание на руския Съвет за сигурност, в което той участва с видеоконферентна връзка и което беше излъчвано по руската телевизия.

Руският лидер отбеляза също така, че не бива да се допуска мобилизирането на многодетни бащи, на хора, които страдат от тежки заболявания, и на хора, които са в напреднала възраст.

"Ако е допусната грешка, тя трябва да бъде поправена и мобилизираните по погрешка следва да бъдат върнати у дома", изтъкна Путин, цитиран от БТА.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна, че са били допуснати грешки в рамките на частичната мобилизация, в която следва да бъдат мобилизирани само хора с военен опит и с полезни умения, като например шофьори на тежкотоварни автомобили.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК