Доналд Тръмп платил правните си такси с парите на дарители от "Спаси Америка"

Организацията е платила повече от 1,12 милиона долара само тази година на адвокатски кантори

24.09.2022 | 12:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
Доналд Тръмп платил правните си такси с парите на дарители от

Докато правните неволи на Доналд Тръмп нарастват, донорите и Републиканската партия са платили милиони долари за неговите правни такси.

Най-новото му правно главоболие доведе до това, че той и три от децата му бяха засегнати от дело за измама, в което се твърди, че са излъгали за стойността на имуществото "с милиарди". Финансовите данни показват, че Тръмп вече е похарчил над 1 милион долара дарения за борба със случая през 2022 г. Той отрече каквото и да е нарушение.

Последното съдебно дело, обявено от главния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс, беше кулминацията на дългогодишно гражданско разследване, започнало през 2019 г.

Милиони долари, похарчени за борба с тези обвинения, идват от Комитета за политически действия на Тръмп "Спаси Америка" (PAC) – който взема дарения от поддръжници на Тръмп в цялата страна – показват документи на Федералната избирателна комисия (FEC).

"Спаси Америка" е платила повече от 1,12 милиона долара само тази година на адвокатски кантори, наети да защитават Тръмп в случая в Ню Йорк. Като така наречен "Лидерски PAC", той може да използва пари за плащане на разходи, които не могат да бъдат финансирани от комитетите на кампанията, като някои лични пътувания или някои лидерски разходи.

Уебсайтът на Съвместния комитет за набиране на средства на "Спаси Америка", който допринася както за "Спаси Америка", така и за втори PAC на Тръм - Make America Great Again, не споменава правни законопроекти, като казва само, че "бъдещето на нашата страна е заложено на карта и президентът Тръмп призовава всички патриоти да се присъединят към неговата битка за спасяване на Америка".

Четете повече в dnes.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК