Захарова: Западът изразходва колосални сили и средства, за да дестабилизира Евразия

По думите ѝ това е регион, готов за нова цивилизационна ера

15.09.2022 | 13:33 Редактор: Теодора Патронова
Захарова: Западът изразходва колосални сили и средства, за да дестабилизира Евразия

Западът си поставя задачата да дестабилизира постсъветското пространство и Евразия като цяло, той изразходва колосални сили и огромни финансови средства за това, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС.

"Задачата на Запада е очевидна - да дестабилизира напълно този наш регион, наричайте го както искате - постсъветското пространство, въпреки че смятам, че то е много по-широко. Бих казала Евразия като цяло. Регион на ресурси, регион на възможностите. Като цяло регион, който беше готов за прехода към нова цивилизационна ера, като запази всичко най-добро от стария период и натрупа ресурси, за да го развие на ново качествено ниво", заяви Захарова по телевизионния канал Soloviev Live.

Говорителят на руското външно министерство добави, че в продължение на много години Русия се опитва да минимизира проблема след перестройката в постсъветското пространство както политически, икономически, така и хуманитарно. Според нея Москва защитава границите на бившите съветски републики и се опитва да защити тяхното пространство от външно влияние на терористи, екстремисти и екстремисти, пише "Труд".

"За съжаление, всичко това продължава много дълго време. Разбира се, всичко се прави с причина, с огромни финансови ресурси, инжекции от тези много западни страни", изтъкна Захарова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК