Сирийски бежанци в Турция подготвят керван към ЕС

Ердоган вече заяви, че се готви да върне в Сирия поне 1 млн. мигранти

11.09.2022 | 14:55 Редактор: Искра Ангелова
Сирийски бежанци в Турция подготвят керван към ЕС

Група сирийски бежанци в Турция планира да сформира керван, който да поеме към Европейския съюз. Организацията се прави онлайн през социалните мрежи. Информацията е на Агения "Франспрес".

Организаторите призовават хората да си носят спални чували, палатки, спасителни жилетки, вода, консерви и аптечки. Официално в Турция живеят близо 4 милиона сирийски бежанци. Мнозина се опасяват да не бъдат върнати обратно в родината след скорошната промяна на турската позиция спрямо Дамаск.

Президентът Реджеп Ердоган вече заяви, че се готви да върне в Сирия поне 1 млн. бежанци. А гръцки министър обвини Турция в използване на мигрантите, за да изнудва Европа.

Само през август 40 хиляди нелегални мигранти са се опитали да преминат в Гърция, а от началото на годината броят им е достигнал 150 хиляди.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Господ да ни пази
преди 1 година
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ами ако ............
преди 1 година
Ами ако този керван от хиляди бежанци се насочи на север от Гърция, или мине през Гърция и през планините право на север се насочи? Ще оврещиме малко и голямо. Съмнявам се при натиск дали нашата войска поела границата ще удържи. Сигнализирай за неуместен коментар