САЩ ще наложат нови санкции на Русия в случай на референдуми в Украйна

Според Ведант Пател икономическите разходи се отразяват тежко на Русия

31.08.2022 | 08:00 Редактор: Ваня Кузманова
САЩ ще наложат нови санкции на Русия в случай на референдуми в Украйна

Съединените щати могат да наложат нови мерки срещу Москва, включително допълнителни икономически санкции, ако се проведат референдуми за повторното включване на контролираните от Русия части на Украйна в Руската федерация, заяви Ведант Пател, първи заместник-ръководител на пресслужбата на Държавния департамент на САЩ

"Можем да предприемем редица мерки срещу Русия, независимо дали става дума за икономически санкции или други мерки", каза той в отговор на свързан с това въпрос.

Според него "икономическите разходи се отразяват тежко на Русия и това е тежък удар за нея. 

"Руската икономика е толкова силно обвързана с изкопаемите горива, че няма значителна алтернативна индустрия, която да компенсира спада на печалбите от продажбите на нефт и газ. Така че това е пример за това как нашите действия продължават да принуждават Русия да носи отговорност", заяви той.

По-рано руското посолство във Вашингтон категорично отхвърли предложената от американската администрация интерпретация на случващото се като част от специалната военна операция на Русия в Украйна, пише БГНЕС.  

Според изявлението на посолството Русия връща "мира в освободените територии" и създава "условия за нормален живот и равни права за гражданите, независимо от етническия и езиковия им произход". Посолството подчерта, че руското ръководство и преди е заявявало, че населението на тези територии ще решава самостоятелно своето бъдеще.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК