Победа над Украйна е невъзможна, Путин вече не разполага с достатъчно войници и оръжия?

"След изминалите месеци два варианта са изключени: реми или руска победа", посочи Леонид Волков

30.08.2022 | 10:06 Редактор: Ваня Кузманова
Победа над Украйна е невъзможна, Путин вече не разполага с достатъчно войници и оръжия?

Половин година след нахлуването на Русия в Украйна руската опозиция се опитва да изрази недоволството на хората. Руснаците отхвърлят боевете, казва Леонид Волков в интервю за германския Handelsblаtt, а по думите му именно затова Путин не смее да обяви обща мобилизация.

Бившият ръководител на кампанията на Алексей Навални, който избяга в Литва, призовава за нови санкции от страна на Запада. 

6 хил. богати руснаци трябва да бъдат специално ограничени, което можело значително да засили натиска върху лидера на Кремъл. В същото време Волков предупреждава срещу исканията за мирни преговори.

"Нахлуването през февруари беше напълно нелогично. Знаехме, че военна победа над Украйна е невъзможна. И че една война ще доведе до икономическа катастрофа. И точно това се случи. Но не бях преценил колко погрешна е оценката на Путин за ситуацията, колко далеч е от реалността", признава Волков. 

Запитан как ще завърши войната, руснакът отговаря с полушега. 

"Моето хоби е шахматът и в него белите могат да спечелят, черните могат да спечелят или играта да завърши с реми. Разбира се, не знаем колко дълго ще продължи войната. Но след изминалите месеци два варианта са изключени: реми или руска победа. Путин вече не разполага с достатъчно войници и оръжия за това", казва Волков. 

Според него Путин разбира добре, че ако свика обща мобилизация, това ще предизвика силно недоволство в страната му. 

"Въоръжаването на хора, които са против тази война, е много глупава идея. Ето защо се опитват да мобилизират доброволци. Но това не върши работа. Вярно е, че в проучванията много хора казват, че подкрепят войната. Но когато става въпрос за съпруга им или сина им, те категорично отказват. Така че Путин няма никакъв шанс да спечели войната, да завладее Киев, Харков или Одеса. Но за него все още съществува възможността за прекратяване на огъня със замразяване на конфликта. Това е много опасно", предупреждава Леонид Волков. 

По думите му прекратяването на огъня не означава, че войната ще приключи. По-скоро Путин ще получи желаната почивка, ще анексира завладените територии, ще събере войските си и ще започне нова война - много по-жестока. Според Волков тогава руският владетел ще може да отмъсти на всички, които обвинява за шестмесечното унижение.

Повече по темата четете в Investor.bg 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


2
2 rate up comment rate down comment 1
Dinko
преди 1 година
От кой екип бил този ? От екипа на Навални ? Всичко е ясно тогава ! Какво друго да каже , всичко е ясно ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Победа на украинските градове и саш иесе невъзможна по една причина и тя се нарича Русия а вие си пишете и си взимате редовно долари те от уса посолството да сте живи и здрави но не забравите че часът на разплатата и извиненията наближава и тогава ко праим Сигнализирай за неуместен коментар