Нови разкрития за убийците на Дугина, мъртва ли е обвинената от Русия Наталия Вовк

Бомбата е монтирана в гараж близо до Москва

29.08.2022 | 19:02 Редактор: Петя Кръстева

Руската федерална служба за сигурност идентифицира втори човек, заподозрян за убийството на дъщерята на идеолога на Путин - Дария Дугина. Става дума за украински гражданин, който според службите е работил със спряганата за извършител на убийството Наталия Вовк. Появи се и информация, че тя е намерена убита.

Украинецът Богдан Циганенко е лицето, което е работило в пряка връзка с Наталия Вовк. Смята се, че той ѝ е помогнал да монтира самоделното взривно устройство, поставено в колата на Дугина. Това се случило в нает гараж югозападно от Москва. Освен това, Циганенко е снабдил Вовк с фалшив документ за самоличност и с фалшиви регистрационни номера за автомобила ѝ. 

Богдан Петрович Циганенко е роден през 1978 година. Пристигнал е в Русия транзитно през Естония на 30 юли 2022 година и е напуснал територията на Русия в деня преди атентата на Дугина.

Федералната служба за сигурност обвини украинката Наталия Вовк в извършването на покушението срещу Дария Дугина. Според руското разузнаване тя е пристигнала в Русия преди месец заедно с дъщеря си и е наела апартамент в сградата, в която е живеела Дугина. Разследващите предполагат още, че Вовк и дъщеря ѝ са били на фестивала, в който са участвали Дугина и баща ѝ преди да бъде убита. 

В световните медии се появи информация, че Вовк е намерена мъртва на територията на Австрия със 17 прободни рани по тялото. 

Дария Дугина загина при експлозия на взривно устройство, поставено в автомобила ѝ в покрайнините на Москва на 20 август. Близки до семейството предполагат, че цел на атаката е бил баща ѝ Александър Дугин – ултранационалистически идеолог и приближен до Путин. В последния момент той се качил в друга кола. Двамата с дъщеря му Дария гласно подкрепяха нахлуването на Русия в Украйна

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК