В Англия е по-горещо отколкото на Бахамите, въвеждат режим на водата заради сушата

Градусите днес стигат 35, реки и пасища пресъхват

12.08.2022 | 16:44 Редактор: Елеонора Танева
В Англия е по-горещо отколкото на Бахамите, въвеждат режим на водата заради сушата

Няколко района на Англия бяха обявени от правителството за засегнати от сушата. Това важи за цяла Източна Англия, както и за части от Югозападна, Южна и Централна Англия. На жителите в тези райони ще бъдат наложени ограничения върху употреба на вода за битови и търговски нужди.

В много части на Великобритания температурите остават високи, а валежите са малко. Днес температурите скачат до 35 градуса в южните райони на Обединеното кралство. Там ще бъде по-горещо отколкото на Бахамите и в Ямайка, информира БТА.

Заради продължаващото засушаване, в съчетание с рекордните горещини от миналия месец, пресъхват реките, резервоарите и водохранилищата. Изсъхнали са също почвите и пасищата. Сушата засяга както селското стопанство, така и дивата природа, повишавайки риска от горски пожари. 

Спецификата, метеорологичните условия и вида на пораженията в различни сектори като водоснабдяване, селско стопанство, околна среда и промишленост, се вземат предвид при обявяване на суша в даден район. За последен път суша е била обявявана през 2018 г.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК