Путин смени командващия на Черноморския флот след ударите по Крим

Според руски източници адмирал Игор Осипов е бил уволнен

12.08.2022 | 11:15 Редактор: Искра Ангелова
Путин смени командващия на Черноморския флот след ударите по Крим

Руските власти не коментират унищожаването на руската военновъздушна база в Крим, но бързо намериха виновника за нанесените щети на авиобазата, където се намираше основната ударна сила на Черноморския флот на Руската федерация - 43-ти морски десантно-щурмов авиационен полк, съобщава местната медия ForPost.

Украинското издание "Факти" пък публикува коментара на украинския журналист Юрий Бутусов, който по-късно написа във Facebook за уволнението на Игор Осипов, командир на Черноморския флот на Руската федерация. На негово място е назначен вицеадмирал Виктор Соколов.

"Според руски източници командирът на Черноморския флот на Руската федерация адмирал Игор Осипов е бил уволнен", пише Юрий Бутусов, цитиран от "Фокус".

"Това е най-добрата демонстрация на катастрофалните последици за Русия от експлозиите в авиобазата край село Новофедоровка в окупирания Крим. В авиобазата е базирана основната ударна сила на Черноморския флот на Руската федерация - 43-ти морски десантно-щурмов авиационен полк. На 9 август в резултат на едновременни взривове на два склада за боеприпаси, според космически снимки, са унищожени 8 руски бойни самолета, според минималните оценки, според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна - 9 самолета.

Фактически 43-ти полк е разгромен. Унищожени са приблизително половината от боеспособните самолети и по-голямата част от боеприпасите, които също са много скъпи, нанесени са големи щети на инфраструктурата на авиобазата.

Министерството на отбраната на Руската федерация обаче изобщо не признава никакви загуби, а руските власти просто не коментират данните от космическите снимки и се правят, че нищо не се е случило, въпреки че целият свят говори за успешна и ефективна атака на Украйна срещу руската авиобаза.

Съдейки по характера на експлозиите, авиобазата най-вероятно е била взривена в резултат на успешна диверсия от украинците. Други попадения няма, почти едновременно гръмнаха два далечни склада.

За нов командир на Черноморския флот, според руски медии, е назначен вицеадмирал Виктор Соколов", пише Бутусов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Стига Лъжи ,не ви ли омръзна? Сигнализирай за неуместен коментар