Мистериозни звуци изпод земята всяват паника в турско село

Жителите твърдят, че всички къщи се разтрисат

02.08.2022 | 15:35 Редактор: Ирена Бакърджиева
Мистериозни звуци изпод земята всяват паника в турско село

Мистериозен шум изпод земята безпокои жителите на турско село, а причината за необичайното явление засега не е установена, съобщава "Дейли сабах".

Местни жители са се свързали с властите, за да установят на какво се дължат странните звуци - дали е вода или може би предвестник на земетресение?

Екипи на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) са отишли в източното село Мейдандере, окръг Сиирт, за да проверят какво се случва в селото през последните две седмици. Извършва се детайлно геологическо изследване на място.

Местните твърдят, че звуците били съпроводени от продължаващи няколко секунди трусове. Пред Анадолската агенция кметът на Мейдандере Неджметтин Байкара е казал, че обичайно звуците и трусовете са наблюдавани нощем и "разбуждат" селото.

"Идват от дълбоко. Всички къщи се разтрисат. Първо мислехме, че е земетресение някъде наблизо. После си казахме, че може да са камиони, превозващи строителни материали, но няма никакви строителни обекти в близост до нашето село", обясни кметът.

Жителите търсят причината също в движението на подземни води, като се има предвид, че има язовир в района, добави Байкара, цитиран от "Труд".

"Никога не съм чувал такива ужасни звуци в живота си", разказва жител на селото. "Чух ги в полунощ, в 1 ч., в 2 ч. и те определено са от дълбините на земята. Хората бягат от къщите си нощем, когато ги чуят и вече не можем да спим", посочи още той пред агенция ИХА.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК