Кошмарът на малкия Джем: Заключен в стаичка в Бурса, цяла година кара на фасул и мляко

Момчето е било намерено в безсъзнание от местната полиция

26.07.2022 | 19:42 Редактор: Теодора Патронова

Деветгодишно момче е прекарало почти година, заключено в изоставена къща в турския град Бурса. То е било намерено в безсъзнание от местната полиция. За цялото това време е живяло само в една-единствена стая в къщата, която заприличала на сметище.

Къщата, в която е намерено момчето, е била наета от леля му, твърди полицията. Развръзката дошла, след като тя не е плащала наем в продължение на една година, а хазяинът се е обърнал към съда. С разрешението на магистратите, органите на реда влезли в къщата и били шокирани от това, което са намерили.

Майката била в Анталия, когато детето ѝ било намерено. На пристигане в Бурса тя заяви, че по-голямата ѝ сестра е психично болна.

"Разведох се и се преместих в Анталия, за да работя. Майка ми се грижеше за Джем. Тя почина преди три години и сестра ми стана негов настойник. Тя криеше сина ми от мен. Заради пандемията не можах да отида в Бурса в продължение на две години", разказа Ясемин.

Момчето е настанено в болница и за него се грижи турската агенция за закрила на детето. По време на разследването органите на реда установили, че малкият Джем е ял само зелен фасул, кисело мляко и супа. По малка и голяма нужда ходел в същата стая.

Сега властите ще решат дали на майката ще бъде предоставено попечителството над детето, като Министерството на семейството и социалните грижи ще ѝ предостави финансова подкрепа, за да се грижи за сина си.

Вижте повече в репортажа на Здравко Черкезов. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 1 година
Като е знаела, че е *** защо е разрешила сестра й да стане настойник?! Сигнализирай за неуместен коментар